Advies Lichtplan

17
Oct

Advies Lichtplan

Wanneer je nadenkt over het creëren van de juiste sfeer in huis, dan is een goede belichtingeen van de meest fundamentele elementen om dat te bewerkstelligen. Heldere, felle lampenmaken je alert en wakker, terwijl zachte, gedimde lichten juist voor een ontspannen sfeerkunnen zorgen.

Maak een lichtplan.

Als je een kamer of geheel huis inricht, maak dan eens een vooraf een lichtplan voor dezeruimte. Bedenk welke activiteiten in de kamer zullen plaatsvinden (dineren, ontspannen,werken) en denk na welke aspecten van de kamer je wilt benadrukken. Houd daarbij ookrekening met de eventuele architectonische belemmeringen van de ruimte. Denk na over destijl van de kamer, de schaal en wellicht ook de kleurtemperatuur van de lampen. Ga nietgehaast aan de slag. Een tijdige planning zorgt voor minder hoofdpijn en gehaaste last-minutebeslissingen.


Kies een gelaagde benadering van verlichting met verschillende lichtbronnen op verschillende niveaus om sfeer en interesse in een kamer te creëren.

Gebruik verlichting om het meeste uit de grootte en de vorm van een kamer te halen - door dejuiste verlichting kan een kamer bijvoorbeeld groter aanvoelen. Laaghangende lampen creëreneen illusie van hoogte en door lampen in clusters bij elkaar te hangen, ogen grote kamersgezelliger.


Zorg ervoor dat de verlichting nut heeft.

Bedenk welke taken je gaat uitvoeren in elke kamer en hoe de juiste verlichting daarbij kanhelpen. Koken vereist bijvoorbeeld een geconcentreerde verlichting, daarom zijn led downlights(inbouwverlichting) boven kookplaten en in kasten nuttig. Voor een leesstoel is een flexibelelamp met gericht licht handig. Een make-up tafel vereist een combinatie van verlichting van dezijkant en van bovenaf. Dimmers worden snel je nieuwe beste vriend en bieden eenenergiezuinige en effectieve manier om snel de sfeer en de warmte van een kamer teveranderen.

Offerte Aanvragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.