Elektrisch veiligheidsadvies

11
Dec

Veel elektrische branden kunnen worden voorkomen door enkele eenvoudige veiligheidstips voor elektriciteit te volgen. Hieronder staan ​​5 veiligheidsmaatregelen voor huishoudelijk elektriciteit die elke huiseigenaar moet kennen en volgen. Denk er altijd aan om een ​​professional te vragen als u niet zeker bent over de veiligheid van een stopcontact of apparaat.


We houden van een veilig thuis.

1. Controleer of u het juiste vermogen gebruikt in al uw armaturen en apparaten.

Het gebruik van de juiste lampen kan elektrische problemen voorkomen, dus controleer alle lampen, armaturen en apparaten om er zeker van te zijn dat u het juiste wattage gebruikt. Als een verlichtingsarmatuur geen vermeld wattage heeft, gebruik dan lampen van 60 watt of minder. Kies voor ongemarkeerde plafondarmaturen lampen van 25 watt.

2. Pas op voor overbelaste stopcontacten om uw huis te beschermen.

Overbelasting van een stopcontact is een veelvoorkomende oorzaak van elektrische problemen. Controleer alle stopcontacten om er zeker van te zijn dat ze koel aanvoelen, beschermende voorplaten hebben en in goede staat verkeren. Volgens ESFI kunt u deze veiligheidstips voor stopcontacten volgen:

- Gebruik geen verlengsnoeren of converters met meerdere uitgangen voor apparaten.
- Sluit slechts één warmtegenererend apparaat tegelijk aan op een stopcontact.
- Hete stopcontacten moeten worden gecontroleerd door gekwalificeerde elektriciens.
- Onthoud dat stekkerdozen alleen stopcontacten toevoegen - ze veranderen niet de hoeveelheid stroom die het stopcontact ontvangt.
- Slimme stekkers kunnen worden gebruikt om de belasting van stopcontacten te bewaken en zelfs om apparaten uit te schakelen als een stopcontact oververhit raakt.

3. Vervang of repareer beschadigde elektrische snoeren om uw huis veilig te houden

Beschadigde netsnoeren vormen een ernstig risico voor elektrische veiligheid in woningen en kunnen brand en elektrocutie veroorzaken. Alle stroom- en verlengkabels moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van rafelen en scheuren, en ze moeten vervolgens indien nodig worden gerepareerd of vervangen. Netsnoeren mogen niet op hun plaats worden geniet of onder tapijten en meubels lopen. Koorden onder vloerkleden vormen een struikelgevaar en kunnen oververhit raken, terwijl meubels koordisolatie kunnen verpletteren en draden kunnen beschadigen.


Zorg voor veilig gebruik van elektriciteit bij u thuis!

4. Houd uw gebruikte en ongebruikte snoeren netjes en veilig om schade te voorkomen.

Elektrische veiligheidsregels zijn niet alleen van toepassing op netsnoeren wanneer ze in gebruik zijn - snoeren moeten ook veilig worden opgeborgen om schade te voorkomen. Houd opgeslagen snoeren uit de buurt van kinderen en huisdieren (die erop kunnen kauwen of met de snoeren kunnen spelen). Probeer te voorkomen dat koorden strak om objecten worden gewikkeld; dit kan het snoer uitrekken of oververhitting veroorzaken. Leg een snoer nooit op een heet oppervlak om schade aan de isolatie en draden van het snoer te voorkomen.


5. Koppel al uw ongebruikte apparaten los om mogelijke risico's te verminderen.

Een van de eenvoudigste tips voor elektrische veiligheid is ook een van de gemakkelijkst te vergeten: trek de stekker uit het stopcontact wanneer een apparaat niet in gebruik is. Dit bespaart u niet alleen energie door het verminderen van de fantoomafvoer (het apparaat blijft energie verbruiken, zelfs wanneer deze niet actief wordt gebruikt), maar het ontkoppelen van ongebruikte apparaten beschermt ze ook tegen oververhitting of spanningspieken.

Het is vaak moeilijk te onthouden om ongebruikte apparaten uit het stopcontact te halen, maar de nieuwe generatie slimme stekkers biedt een oplossing, zodat u voor elk stopcontact stroomschema's kunt instellen.

Als u vragen heeft, vraad het dan altijd aan een professional.

U voorziet uw huis van energie, maar kent u elektrische veiligheid?  Bij Elektroningen geven we om de veiligheid van onze klanten en door deze elektrische veiligheidstips op te volgen, kunt u uw huis en uw gezin beschermen.


Offerte Aanvragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.